Från moped till motocross

Standard

Du kanske redan har en crossmoped och vet lite av den känslan när man kör där det egentligen inte skulle gå att köra med en vanlig moped. Men från moped till motocross med mer hästkrafter i motorn gör det hela mycket häftigare. Du kanske redan har provat på motocross då man redan från 5 upp till 7 år börjat testa detta.

Mer organiserad motocross så genomför man tävlingar på en kuperad bana som skapats för detta ändamål. Det är jord, sand och grus som täcker banan och man har gjort kupering och hopp som man kör sin motocross på. Så klart så finns det en hel del som ska tänkas på innan man byter ut sin moped mot en motocross. Det behöve en hel del utrustning och skydd. Detta kan du införskaffa via nätet. Det allra viktigaste är så klart hjälmen men även ryggskydd och bra stövlar och handskar är viktiga i sammanhanget. Köp plagg som är skapta för just motocross och som tål en hel del stryk.

Som förälder så kan detta innebära många timmar med skjutsande till crossbanan. Samtidigt så är det ju en stor fördel att de har någon aktivitet som de tycker om och som de vill satsa på. När de är på crossbanan så hänger de inte i centrum och hittar på bus. Det är en stor fördel att låta barnet eller ungdomen i fråga gå i någon form av crosskola där de får lära sig grunderna och lära sig allt som har med motocross att göra. Leta upp någon klubb i närheten där ni bor och anmäl till det som erbjuds.