En runda poker med moppen

Standard

Det här titeln kanske låter konstig. Vi tycker inte att ni ska spela poker medan ni kör moped! Vi menar att poker och mopedintresset är vanligt att kombinera och det bästa sättet är genom en poker run!

Du har säkert hört ordet ”poker run” tidigare, det brukar dyka upp på somrarna när veteranbilarna och motorcyklarna kommer ut från sin vintervila. Så varför inte göra samma sak fast med en moped? Vad är då en ”poker run”? Det första du behöver göra är att förfina kunskaperna och reglerna kring poker. Du kommer nämligen att avsluta dagen med en match mot dina mopedkumpaner.

Välj ut en rutt genom staden eller byn. Det kan vara längs huvudgatan eller ute i ingenmansland, huvudsaken är att det går att ta sig fram med mopeden och att det finns platser att parkera mopparna utan att vara i vägen. Räkna hur många som ska vara med och tänk att alla ska ha fem kort vardera i slutet av rundan. Om ni är många kan ni behöva fler än en kortlek. Planera fem obligatoriska stopp under rundan, du kan inkludera fler för att samla alla när ni ska fika eller äta middag ihop. På de fem obligatoriska platserna lägger ni ett kort åt alla deltagare. Sedan kan er egna poker run börja!

Ni åker från stopp till stopp och drar ett av korten på platsen. För en liten större utmaning kan ni gömma korten så man måste kliva av och hitta gömstället. Hur ni kryddar leken är upp till var och en. Huvudsaken är att i slutet av rundan ska alla ha en full pokerhand. På sista stoppet samlas alla deltagarna och det är dags att se vem som har samlat på sig de bästa korten.